ŽUPANIJSKI MERCATO Miklinovčani spremaju veliki transfer, ne spavaju ni Drnjančani, prva lasta sletjela u Starigrad

Većina pregovora odvija se u velikoj tajnosti te je teško doći do konkretnijih informacija. Klubovi ne žele s imenima izlaziti u javnost u strahu da im netko ne pokvari planove, no priča i pričica uvijek ima.

Vedran Kovač // Foto: Mario Perlok
Vedran Kovač // Foto: Mario Perlok

Zimski prijelazni rok sve se više zahuktava, a prema situaciji na “tržištu” izvjesno je da će se svi važniji transferi dogoditi i prije samog službenog početka prijelaznoga roka.

Podsjetimo, zimski prijelazni rok počinje 18. siječnja, a traje sve do 28. veljače.

Najaktivniji su klubovi koji su ostvarili lošiji plasman od očekivanoga, a prema svemu sudeći spektakularnih transfera neće nedostajati.

Ovih dana proširila se vijest kako Miklinovčani vode pregovore s dva odlična igrača koja bi u narednih nekoliko dana mogla pojačati njihove redove. Riječ je o Josipu Horvatinoviću i Vedranu Kovaču. Horvatinović je priznao da postoji interes mnogih županijskih klubova za njegove usluge, no vrlo je vjerojatno da ove zime neće mijenjati sredinu. Trebala bi to biti jako dobra ponuda za povratak kući, ali on je trenutačno zadovoljan sa sadašnjim angažmanom u inozemstvu.

Nešto konkretniji bio je Vedran Kovač, koji vjeruje da bi se ove zime mogao vratiti u naš županijski nogomet.

– Istina je da pregovaram s Miklinovcom, a postoje i određeni kontakti s Borcem iz Imbriovca. Ako se uspijemo dogovoriti, a ostalo je svega nekoliko sitnica, vjerujem da bih ponovno mogao obući dres Žute podmornice koja mi je ostala u lijepome sjećanju – rekao nam je Vedran.

Ako se transfer ostvari bit će to veliki plus Miklinovčanima koji nisu ostvarili rezultat kakav su priželjkivali pa vjeruju da bi im njihov bivši prvotimac mogao pomoći da naprave što bolji rezultat na proljeće. Bit će svakako zanimljivo za pratiti kako će se stvari odvijati.

Tomislav iz Drnja igračko pojačanje potražio je kod drugoligaša Omladinca. Nikola Bos, nakon šest mjeseci provedenih u Herešinu, trebao bi se vratiti u klub iz kojeg je otišao prošloga ljeta. Drnjančani traže pojačanja u svim linijama, a sve je izglednije da će nakon transfera Kautera iz Miklinovca i Bos pojačati ekipu Tomislava.

Nakon odlaska nekolicine iskusnijih igrača iz Starigrada, u klub je sletjelo i prvo zimsko pojačanje. Riječ je o Senadu Soboti, donedavnom igraču GOŠK-a iz Gotalova. Momčad Starigrada dosta je aktivna u ovome prijelaznome roku, i po pitanju odlazaka i po pitanju dolazaka, te vjerujemo da će u narednom razdoblju “isplivati”još poneko ime.

Većina pregovora odvija se u velikoj tajnosti te je teško doći do konkretnijih informacija. Klubovi ne žele s imenima izlaziti u javnost u strahu da im netko ne pokvari planove, no priča i pričica uvijek ima.

A gdje ima dima, ima i vatre.