ŽUPANU KORENU POZLILO NA MISI Bivši ministar Mrsić prvi mu je priskočio u pomoć

Nakon što ga je odvezla Hitna pomoć u bolnicu, dobio je infuziju i poslan je na kućnu njegu.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: Luka Krušec
Koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: Luka Krušec

Liječnik Mirando Mrsić, predsjednik političke stranke Demokrati, bivši ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića i aktualni saborski zastupnik, prvi je u pomoć priskočio koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu kojem je pozlilo i srušio se na misnom slavlju u Ludbregu na Svetu Nedjelju.

– Sve se odigralo brzo, kao što to i bude prilikom gubljenja svijesti. Vidio sam da se župan Koren srušio i s obzirom na to da sam liječnik, logično je da momentalno priskočim u pomoć – rekao je Mrsić za Jutarnji.hr.

Župana je položio na bok kako bi mu osigurao neometano disanje. Bio je uz njega dok nije došla pomoć.

– Vrlo brzo je došla Hitna pomoć koja je odvezla gospodina Korena, koji je već tada dolazio svijesti – kaže Mrsić i dodaje kako je riječ o klasičnoj sinkopi.

Župan poručio je kako je dobro te da nije bio zadržavan u bolnici.

– Zapravo nije ništa posebno. Kombinacija vrućine i dehidracije. Noć ranije sam imao neku crijevnu virozu tako da se vjerojatno sve spojilo – rekao je Koren, priznavši kako se, logično, dijela događaja ni ne sjeća.

Nakon što ga je odvezla Hitna pomoć u bolnicu, dobio je infuziju i poslan je na kućnu njegu.

– S obzirom na to da sam pao, ostao sam nekoliko dana kod kuće na liječenju. Nije ništa ozbiljno, ali od pada sam zadobio neke udarce po glavi, tako da imam hematome. Nije ništa ozbiljno, ali rečeno je da ipak malo pripazim – ističe župan Darko Koren, a piše Jutarnji.hr.

Ne propustite: