Četvrtak, 28. rujna 2023.

Čak 16 udruga dobilo sredstva za rad od Općine Rasinja

Predstavnici udruga zahvalili su na odobrenim sredstvima te izrazili obećanje da će svoje programe kvalitetno realizirati

- Advertisement -

U utorak je za udruge s područja općine Rasinja, a koje su se javile na javni poziv za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro na području općine, organizirano potpisivanje ugovora o sufinanciranju prijavljenih programa i projekata.

Prijavljene programe je ocjenjivalo imenovano povjerenstvo te je u skladu s planiranim sredstvima za te namjene i kvalitetom programa odobrilo sredstva za sufinanciranje istih.

Potpisivanje ugovora
Foto: Općina Rasinja

Na javni poziv se javilo 16 udruga, i to udruga antifašističkih boraca i antifašista Općine Rasinja, udruga vinogradara i voćara Grozdek iz Subotice Podravske, lovačko društvo Vepar iz Velikog Poganca, udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja, NK Galeb Koledinec, NK Rasinja, NK Sabaria Subotica Podravska, udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnoga kraja Podravska gruda iz Cvetkovca, rasinjska udruga mladih RUM, udruga vinogradara i voćara Soviljnjak iz Rasinje, ŠRK Karas iz Kuzminca, ribolovni klub ŠVELEC iz Rasinje, udruga žena Koledinec, udruga mladih Subotica Podravska, lovačka udruga za uzgoj, zaštitu i lov divljači ZEC iz Kuzminca te udruga žena Subotica Podravska.

- Advertisement -
Potpisivanje ugovora
Foto: Općina Rasinja

Uime Općine Rasinja sastanku su prisustvovali načelnik Danimir Kolman, donačelnik Nikica Štibić te predsjednik Vijeća Općine Zvonimir Fajfarić.

Predstavnici udruga zahvalili su na odobrenim sredstvima te izrazili obećanje da će svoje programe kvalitetno realizirati tako da zadovolje osnovnu intenciju sufinanciranja, a to je interes za opće dobro.

Potpisivanje ugovora
Foto: Općina Rasinja

Posebno je skrenuta pažnja da je obveza udruga nakon završenog programa, a u skladu s ugovorenim rokom, dostava opisnog i financijskog izvješća Općini sa svim dodatnim prilozima kako bi se ocijenila opravdanost korištenja namjenski dodijeljenih sredstava, istaknuli su iz Općine Rasinja.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti