Petak, 7. svibnja 2021.

Dogovorio seksualne usluge za novac pa ga opljačkali uz prijetnju pištoljem

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja, policajci su protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 18-godišnjeg talijanskog državljanina.

Sumnja se da se prema prethodnom dogovoru s 21-godišnjakom, u namjeri pljačke, 15. travnja oko 13 sati preko aplikacije za upoznavanje 25-godišnjakinja javila oštećenom 18-godišnjaku, a nakon što su uspostavili kontakt, s njim je dogovorila pružanje spolnih usluga za dogovoreni iznos na što je on pristao. Prema prethodnom dogovoru, oštećeni je istoga dana u večernjim satima došao u stambenu zgradu u Ulicu Pavlenski put u Zagrebu, o čemu je 25-godišnjakinju obavijestio porukom koju joj je poslao putem društvene mreže.

Nakon što je pročitala njegovu poruku, na nju nije odgovorila već je osumnjičeni 21-godišnjak na mjestu dogovorenog sastanka prišao oštećenom te uz prijetnju pištoljem od njega zatražio novac prislonivši pištolj na njegov trbuh.

U strahu za svoj život oštećeni je iz novčanika izvadio 1300 kuna i predao ih osumnjičenom. Osumnjičeni niti tada nije odustao od namjere da od oštećenog pribavi još novca te je, držeći i dalje pištolj usmjeren u njegov trbuh, od oštećenog zatražio još novca.

Međutim, na mjesto događaja naišao je građanin zbog čega se osumnjičeni dao u bijeg.

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja, policajci s Črnomerca protiv osumnjičenih su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok su osumnjičeni predani pritvorskom nadzorniku.

Najnovije objave