Četvrtak, 29. veljače 2024.

Filmska potjera za 18-godišnjakom: bježao policiji, pretjecao kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru…

Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policajci i doveli u policijsku postaju

- Oglas -

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Obijesna vožnja u cestovnom prometu’.

Naime, osumnjičeni je 22. veljače oko 16 sati, bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo varaždinskih registarskih oznaka u Ulici doktora Franje Tuđmana u Jastrebarskom.

Kod kućnog broja 61 policajci su ga uočili u prometnom prekršaju, no na njihove zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi on se oglušio te je, s namjerom bijega, nastavio vožnju.

- Oglas -

Policajci su se vozilom uputili za njim, a po sustizanju njegovog vozila upalili su rotirajuća svjetla na vozilu, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pri tom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Tijekom vožnje u više je navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao je kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka, čime je izazvao opasnost za život odnosno tijelo drugih sudionika u prometu.

Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policajci i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Kako je izvijestila PU zagrebačka nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti