Srijeda, 22. ožujka 2023.

FOTO U Koprivnici održan mirni prosvjed ‘Zajedno za mir’

Željeli smo potaknuti naše sugrađane da osvijeste da je svaki naš glas bitan i da se glas za mir mora čuti, da se trebamo okrenuti suosjećanju, nježnosti i blagosti te nažalost sad i prihvaćanju svih onih koji će bježati pred strahotama rata, rekla je Helena Kušenić, jedna od organizatorica mirnog prosvjeda

Preporučujemo

Kod paviljona u koprivničkom gradskom parku danas u podne počeo je mirni prosvjed ‘Podne u parku: Zajedno za mir’.

Prosvjed su organizirale koprivničke udruge Atelieri Koprivnica, Dobar film, FUNK – Forum udruga nezavisne kulture, MaMUZE, Mudro drvo, RockLive, Udruga glazbenika Jazz kluba Koprivnica te Udruga Kopriva.

– Odlučili smo dati podršku miru, u širem smislu, a naravno ponukani Ukrajinom, ali i svim drugim državama i mjestima gdje se odvijaju ratovi. Željeli smo ukazati na to da rat nikome ne donosi ništa dobro, da samo razara ljudske živote i gospodarstvo, gradove, zgrade i građevine. Osim toga, uništava i kulturu te izaziva svjetsku krizu, čemu već i svjedočimo. Željeli smo potaknuti naše sugrađane da osvijeste da je svaki naš glas bitan i da se glas za mir mora čuti, da se trebamo okrenuti suosjećanju, nježnosti i blagosti te nažalost sad i prihvaćanju svih onih koji će bježati pred strahotama rata. Poslali smo poruku da Koprivnica želi mir i da stoji uz mir – rekla je Helena Kušenić, jedna od organizatorica mirnog prosvjeda.

Na mjestu okupljanja građani su ostavili poruke mira i solidarnosti, a prosvjed je svojim dolaskom podržao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Brojni su građani došli poslati svoju poruku mira, a među njima je ogrnut ukrajinskom zastavom bio i Evgenjij Jabukovskij, Ukrajinac koji živi u Đurđevcu.

– Žalostan je takav razlog okupljanja. Ja sam iz Ukrajine, a tu živim već 15 godina. Mama i sestra su mi u Kijevu, gdje je baš napeto. Čujemo se svakodnevno. Teško je sve to podnijeti – kazao je Evgenjij.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti