Četvrtak, 27. siječnja 2022.

FOTO Vatrogasni dom DVD-a Đelekovec dobio uporabnu dozvolu

Osim vatrogasaca, dvoranom i uredskim prostorijama koristit će se mještani i članovi udruga koje djeluju na području općine Đelekovec

Preporučujemo

Kruna trogodišnjeg rada članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec na čelu s predsjednikom Marijanom Posavcem, zapovjednikom Zoranom Mađerićem i tajnikom Goranom Đuretom – na projektu Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec je uporabna dozvola, koju su primili ovih dana.

Rekonstrukcija vatrogasnog doma u Đelekovcu

Projekt za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma zadovoljio je 2019. uvjete na natječaju mjere 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i za njegovu su realizaciju pristigla bespovratna financijska sredstva iz fonda Europske unije u iznosu
3.100.000 kuna.

Realizaciju projekta pomogla je i Općina Đelekovec s iznosom od 150.000 kuna.

Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma počela je početkom ožujka i završila je tijekom prosinca 2020., a obuhvaćala je rušenje i demontažu zidova, podova i krovišta, zidarske, keramičarske, krovopokrivačke, stolarske i soboslikarsko radove, radove na elektroinstalacijama, instalaciju vode i plina, kanalizaciju, limarske radove i druge radove.

Rekonstrukcija vatrogasnog doma u Đelekovcu

U konačnici, proširene su dvije postojeće garaže, sagrađena je još jedna garaža, spremište, kotlovnica, sanitarni čvorovi i kupaonica.

Na katu je sagrađena kuhinja, velika polivalentna dvorana te više uredskih prostorija koje su u cijelosti veoma funkcionalno namještene.

Nova kuhinja u vatrogasnom domu u Đelekovcu

Osim vatrogasaca, dvoranom i uredskim prostorijama koristit će se mještani i članovi udruga koje djeluju na području općine Đelekovec.

Tekst: Krešimir Juratović izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

- Advertisement -

Najnovije objave