Nedjelja, 28. travnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Od danas u pivnici Kraluš možete uživati u sjajnoj renesansnoj ponudi

Očekuje vas jeger na boti, koprivnički oblizeki, zečji paprikaš i još mnogo toga

- Oglas -

Kao i prethodnih godina, i ove godine svi posjetitelji Renesansnog festivala moći će uživati u originalnom i nepretencioznom meniju u koprivničkoj pivnici Kraluš.

Jela s potpisom renesanse bit će dostupna isključivo za vrijeme trajanja festivala, od 17. do 20. kolovoza, a moći ćete ih probati u restoranu ili na samoj manifestaciji.

Samo za vas provjerili smo što sve nudi pa ćete tako i ovaj put moći uživati u raznolikim gurmanskim kreacijama.

- Oglas -

Za početak probali smo kobasicu u pecivu sa senfom i ajvarom. Dosta obilna porcija, ukusna Podravkina kranjska kobasica, a radi se zapravo o klasičnom festivalskom street foodu koji će prije svega razveseliti one mlade, ali ni stariji neće ostati ravnodušni. Naša preporuka, ovo jelo obavezno sparite uz pivo.

Koprivnički oblizek, Podravkin jeger i prefini zečji paprikaš 

Ako ste više ljubitelj burgera, tada morate probati koprivnički oblizek – mekano hambi pecivo, fino začinjena trgana svinjetina te originalni pesto od koprive koji se idealno nadopunjuje s češnjakom. Oni koji su više ljubitelji kultnog Podravkinog jegera naša preporuka je tada jeger na boti sa salatom od ječma. Ukusni grilani jeger i osvježavajuća lagana ječam salata, idealna kombinacija za ove toplije dane.

Za zahtjevnije gurmane naša preporuka je zečji paprikaš s njokima od koprive. Zec iz domaćeg uzgoja bio je taman kuhan, meso se lijepo odvajalo od kostiju, a posebna pohvala za saft. Idealne gustoće, kremozan, no nimalo pretenciozan. Domaće njoke od koprive bile su ukusne i svojom su bojom samo pojačale vizualni dojam jela. Zečji paprikaš definitivno je najveća zvijezda renesansnog menija.

Pita sa sirom na drugačiji način

- Oglas -

Naravno, na kraju mora biti i nešto slatko pa je pivnica ponudila lagani i prhki desert, pitu sa sirom i pekmezom od šljiva. Sjajna priča, domaće prhko tijesto i ukusan fil od sira i pekmeza. Nadjev je kombinacija jogurta i svježeg sira s dodatkom limunovog i narančinog soka, a ono što se nama najviše dopalo, napokon smo dobili kolač gdje je fokus na jednostavnim i ukusnim namirnicama, a ne šećeru. Ako možda niste ljubitelji sira tada ćete zasigurno uživati u nešto jednostavnijem desertu, ove godine u ponudi su i prhke pogačice s orasima.

Foto: Miroslav Mirković

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti