Utorak, 29. studenoga 2022.

Iz DORH-a otkrili detalje strašne tragedije u Kninu, oca ispitali pa ga pustili na slobodu

Djelatnici Hitne pomoći pokušali su dijete reanimirati, no nisu uspjeli. U 15.30 konstatirana je smrt djeteta.

Preporučujemo

Državno odvjetništvo, nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika, nije predložilo određivanje istražnog zatvora. Kako su izvijestili, ocijenjeno je kako za to nema zakonskih uvjeta, pišu 24sata.

Nakon što se o tragičnom slučaju u Kninu u kojem je preminuo petogodišnji dječak oglasila šibenska policija, u poslijepodnevnim satima se oglasilo i Državno odvjetništvo (DORH).

U priopćenju su naveli kako su ispitali oca koji je priveden u kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. (9. 6. 2021.)

– Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila – priopćili su iz DORH-a.

Djelatnici Hitne pomoći pokušali su dijete reanimirati, no nisu uspjeli. U 15.30 konstatirana je smrt djeteta.

Državno odvjetništvo, nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika, nije predložilo određivanje istražnog zatvora. Kako su izvijestili, ocijenjeno je kako za to nema zakonskih uvjeta.

– O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta – priopćili su.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti