Utorak, 3. kolovoza 2021.

Izložena 51 slika Velimira Trnskog u Muzeju Grada Đurđevca

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a zadnja mu je dodijeljena kao najboljem pejzažistu u Francuskoj 2020. godine

Preporučujemo

S ciljem promoviranja domaćih umjetnika koji su svojim stvaralaštvom dosegli visoku razinu umjetničkog izražavanja, Muzej Grada Đurđevca u sklopu obilježavanja Picokijade otvara vrata posjetiteljima izložbom Velimira Trnskog naziva Mjesta, svjetla i boje sjećanja i prirode.

Velimir Trnski (rođ.1947) umjetnik je koji djeluje već više od 6 desetljeća na likovnoj sceni, aktivno predstavljajući svoj umjetnički opus kroz razne cikluse. Rođen u Podravini gdje je tada naivna umjetnost imala svoj poseban status u svijetu umjetnosti, završava Likovnu akademiju u Zagrebu, potom grafiku na odsjeku Rietveld u Amsterdamu.

Slijede stotine održanih izložbi diljem domovine i svijeta prenoseći duh svoje domovine. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a zadnja mu je dodijeljena kao najboljem pejzažistu u Francuskoj 2020. godine.

Na izložbi u Đurđevcu, gdje izlaže po prvi put, autor se predstavlja s dva ciklusa – Povratak i Zvuk boje, a izložena je 51 slika. Izložba se može razgledati od 26. lipnja do 22. kolovoza 2021.

Najnovije objave