Nedjelja, 2. listopada 2022.

Jako nevrijeme pogodilo sjeverozapadnu Hrvatsku, padala je tuča veličine oraha, pa čak i teniske loptice: ‘Jezivo, strava i užas!’

Procjena šteta tek će uslijediti, no na nekim su područjima nažalost stradali svi usjevi

Preporučujemo

Jako nevrijeme pogodilo je u srijedu poslijepodne sjeverozapadnu Hrvatsku. Pojedini dijelovi teže su stradali, a s terena stižu izvještaji i fotografije o tuči veličine oraha, pa čak i teniske loptice.

Tuča je pogodila Općinu Legrad. Padala je u Legradu i na Šoderici, a najteže je bilo u Selnici Podravskoj.

Tuča
Tuča u Đelekovcu // Foto: Čitatelj

Čitatelj nam je iz Velikog Bukovca poslao fotografiju tuče veličine teniske loptice. Tamo je, kako nam javljaju građani, prava katastrofa. U Veliki Bukovec hitno je stigao i varaždinski župan Anđelko Stričak.

Stričak u Bukovcu
Župan Anđelko Stričak u Velikom Bukovcu // Foto: Čitatelj

Osim Velikog Bukovca, tuča je zahvatila Mali Bukovec, Dubovicu te Kapelu Podravsku i okolicu. Doznajemo da su najviše stradali objekti i sadnice cvjećara, štete su ogromne.

Tuča je zabilježena i u Donjoj Dubravi, na području Varaždina, Huma na Sutli, Pregrade, Macelja i okolice, u Borovljanima, Vlaislavu…

Tuča u Selnici
Tuča u Selnici Podravskoj // Foto: Čitatelj

U Humu na Sutli ogromni komadi leda padali su i razbijali automobile. Tuča je trajala od 10 do 20 minuta.

– Jezivo, što je to bilo. Strava i užas. U životu to nisam vidio, padala je tuča veličine krumpira. U centru općine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Općinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni. Idem sada na teren da vidim kako je u drugim dijelovima Huma na Sutli – rekao je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša za Zagorje International.

Posljedice tuče
Razbijeni automobil u Humu na Sutli // Foto: Zagorje International

Procjena šteta tek će uslijediti, no na nekim su područjima nažalost stradali svi usjevi. Težina štete utvrdit će se naknadno.

Video zapise naših čitatelja možete pogledati OVDJE , OVDJE i OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave