Nedjelja, 19. rujna 2021.

Još tri pripadnika Oružanih snaga ‘pala’ na droge, jedan je odbio testiranje

Osim što je u nešto više od mjesec dana preminulo petero pripadnika Oružanih snaga, naša vojska ima i velikih problema s drogom u svojim redovima.

Preporučujemo

Osim što je u nešto više od mjesec dana preminulo petero pripadnika Oružanih snaga, naša vojska ima i velikih problema s drogom u svojim redovima.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, još tri pripadnika Oružanih snaga “pala” su prilikom testiranja na droge. dok je jedan odbio testiranje.

Prema njima dostupnim informacijama, pripadnici Vojne policije 23. srpnja proveli su testiranje pripadnika Oružanih snaga u nekoliko vojarni.

Prilikom testiranja 16 vojnika u vojarnama “Vergarola” u Puli, “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu, “116. brigade HV” u Pločama, “Pk. Marko Živković” u Velikoj Gorici – Pleso i u vojarni 5. gbr. “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost metabolita THC-a, dok je jedan pripadnik odbio testiranje te će protiv njih biti podnesene stegovne prijave Vojnostegovnom sudu zbog počinjenja stegovnog prijestupa dovođenja u stanje pod utjecajem droga ili odbijanja testiranja na droge.

U kratko vrijeme, podsjetimo, ovo je drugi poznati slučaj otkrića korištenja droga kod pripadnika Oružanih snaga. Prije tjedan dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga “pali” na testiranju na droge. Četvorica od njih pripadnici su Zapovjedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Protiv svih njih pokrenut je stegovni postupak, a u Ministarstvu obrane naglašavaju kako za korištenje droga u Oružanim snagama vrijedi načelo nulte tolerancije.

Najnovije objave