Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Krenule su krađe na grobljima, u Lepoglavi iz auta ukradena torba s dokumentima i novcem

Iz vozila je otuđio ruksak sa dokumentima i novcem

Preporučujemo

U četvrtak, 21. listopada u Lepoglavi na parkiralištu kod groblja u ulici Eugena Kvaternika, nepoznati je počinitelj provalio u osobno vozilo vlasništvo 64-godišnjakinje.

Iz vozila je otuđio ruksak sa dokumentima i novcem. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ovom prilikom podsjećamo građane da su pred nama dani kada se posebno obilaze groblja. Obzirom da se na tim mjestima odnosno parkiralištima okuplja veći broj ljudi skrećemo pozornost na razne mogućnosti krađa i provala u vozila.

 

Dakle, da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno, stoga molimo sve građane da obrate pozornost na veću samozaštitu, da u vozilu ne ostavljaju vrijedne stvari, kao mobitele, jakne, torbice, ruksake, novčanike, sitni novac i slično.

 

Napominjemo da se provale i krađe iz osobnih vozila najčešće događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prvo uoči ostavljeno ili nađe u vozilu.

Najnovije objave