Petak, 29. rujna 2023.

Malonogometna reprezentacija Hrvatske s velikim ambicijama na Socca svjetskom prvenstvu u Essenu

Na prvenstvu nastupaju 44 reprezentacije, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B zajedno s Kostarikom, Meksikom i Sirijom

- Advertisement -

Hrvatski malonogometni reprezentativci u subotu počinju svoj nastup na Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

Na prvenstvu nastupaju 44 reprezentacije, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B zajedno s Kostarikom, Meksikom i Sirijom, koja je ušla kao zamjena za Bahrein koji zbog problema s vizama neće nastupiti u Njemačkoj.

Izbornik Željko Ostrman je na konferenciji za medije bio optimističan uoči odlaska u Essen.

- Advertisement -

– Svi smo spremni, uzbuđeni i jedva čekamo početak samog prvenstva. Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji, a njima smo priključili još nekoliko novih igrača koje smo imali priliku isprobati na prijateljskim utakmicama – rekao je izbornik Ostrman koji je prokomentirao i skupinu u kojoj se našla Hrvatska:

– Dosta izazovna skupina. Meksiko je odlična i fanatična ekipa te fizički dosta spremna. Imali smo ih priliku gledati na zadnjim prvenstvima gdje su ostvarivali odlične rezultate te nas s njima očekuje zahtjevna utakmica za koju ćemo se morati dobro pripremiti. Kostarika nam je mala nepoznanica, ali svakako ćemo i s njima morati biti dosta oprezni, pogotovo jer s njima igramo prvu utakmicu. Olakotna okolnost je što s reprezentacijom Sirije igramo zadnju utakmicu u skupini pa ćemo ih imati vremena proanalizirati jer o njima ne znamo apsolutno ništa.

Hrvatska je na nedavnom EuroCupu u Moldaviji ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u elitnom rangu te treće mjesto na sveukupnom natjecanju. Hrvatski vratar Nikola Beljan proglašen je i najboljim vratarom turnira, a takav plasman, dodaje izbornik, samo im je dodatan motiv za ostvarivanje što boljeg rezultata u Essenu.

– Tamo smo pokazali da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama. Igrali smo dva puta izjednačenu utakmicu s viceprvacima svijeta, Kazahstanom, a to nam je samo potvrda da smo dobri i da možemo parirati s najboljim reprezentacijama. Nadamo se da ćemo na ovom prvenstvu ponoviti sličan uspjeh – zaključio je Ostrman.

Hrvatska prvu utakmicu igra u subotu, 3. lipnja s Kostarikom s početkom u 15 sati, a sve utakmice naše, ali i ostalih reprezentacija moći će se pratiti u izravnom prijenosu na programima Sport Kluba ili Nova Sporta.

- Advertisement -

Skupina B

3. 6., 15.00 h: Hrvatska – Kostarika (Sport Klub 5)
5. 6., 21.00 h: Hrvatska – Meksiko (Nova Sport)
6. 6., 17.00 h: Hrvatska – Sirija (Nova Sport)

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti