Četvrtak, 28. rujna 2023.

Manifestacija KUD Srce i prijatelji oduševila posjetitelje u Koprivnici

Riječ je o tradicijskoj manifestaciji takozvanog izvornog folklora, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine

- Advertisement -

U sportskoj dvorani koprivničke Srednje škole u organizaciji KUD-a Srce prošlog je vikenda održana sedma po redu manifestacija KUD Srce i prijatelji.

Manifestaciji su prisustvovali i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te Nada Šešić i Zrinka Roksandić uime županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Manifestacija KUD Srce i prijatelji
Foto: kckzz.hr

“Riječ je o tradicijskoj manifestaciji takozvanog izvornog folklora, odnosno folklornog amaterizma posvećenog njegovanju i prikazivanju zavičajne baštine. Ova manifestacija predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura te pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti”, istaknula je predsjednica KUD-a Srce Maja Raščanec.

- Advertisement -
Manifestacija KUD Srce i prijatelji
Foto: kckzz.hr

U Koprivnici su tako još jednom prikazani bogatstvo i živopisnost narodnih nošnji te arhaični, tradicijski oblici igre, glazbe i običaja. Manifestacija je postala mjesto gdje se tradicijska kultura prenosi, doživljava i živi.

Ksenija Ostriž i Ratimir Ljubić
Ksenija Ostriž i Ratimir Ljubić // Foto: kckzz.hr

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke organizatorima i sudionicima, a manifestaciju je uime Grada Koprivnice otvorila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Uz domaćine KUD-a Srce, nastupili su i KUD Tomislav iz Sibinja, udruga Kalinka – rusko govorno društvo iz Međimurja, KUD Prijatelji“iz Bereka te KUD Donji Vidovec.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti