Četvrtak, 2. veljače 2023.

Mladiću određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva mačetom

S obzirom da se oštećenik počeo udaljavati, okrivljenik ga je, osnovano se sumnja, sustigao kod ulaza u podzemno stepenište trgovačkog centra i oduzeo mu sjekiru koju je zajedno sa svojom mačetom odnio u prtljažnik vozila te se odvezao s mjesta događaja

Preporučujemo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 24-godišnjaku koji je osumnjičen da je u subotu oko 22 sata na terasi kafića u zagrebačkom Prečkom mačetom pokušao ubiti 32-godišnjaka, priopćilo je tužiteljstvo.

Postoji osnovana sumnja da je, pod znatnim utjecajem alkohola povišenim tonom verbalno napadao oštećenika i potom ga bez ikakvog povoda rukama primio za majicu u predjelu prsa i odvukao do obližnje livade te oborio na tlo i zadao mu nekoliko udaraca po glavi i tijelu.

Nakon što se oštećenik oslobodio i pobjegao prema svom stanu, vratio se do navedene terase noseći sa sobom sjekiru i rekao okrivljeniku da ga pusti na miru.

Oštećenik je potom odbacio sjekiru prema stepenicama obližnjeg trgovačkog centra, a okrivljenik je, osnovano se sumnja, ponovno zaprijetio oštećeniku te iz prtljažnika vozila izvadio mačetu i, u cilju da usmrti oštećenika, zamahnuo mačetom prema njemu te ga porezao po podlaktici desne ruke (otvorena rana podlaktice desne ruke i ozljeda mišića s obilnim krvarenjem).

S obzirom da se oštećenik počeo udaljavati, okrivljenik ga je, osnovano se sumnja, sustigao kod ulaza u podzemno stepenište trgovačkog centra i oduzeo mu sjekiru koju je zajedno sa svojom mačetom odnio u prtljažnik vozila te se odvezao s mjesta događaja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti