Petak, 24. ožujka 2023.

Morala je biti prostitutka i nikako se nije uspijevala izvući. Ovo je stvarno potresno

40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala 26-godišnjakinji koju bi poslala na razne adrese u Zagrebu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Trgovanje ljudima’ na štetu 26-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da su od travnja do početka listopada uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju stjecanja imovinske koristi putem njezinog iskorištavanja u vidu pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Kako je priopćila Policijska uprava zagrebačka, na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavili odnos sličan ropstvu.

Također, sumnja se da je 42-godišnjak prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavao 26-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, a što je ona iz straha za svoj život i radila.

Isto se tako sumnja da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od travnja do kolovoza putem objavljenih oglasa pronalazio osobe kojima je oštećena u za tu svrhu unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala spolne usluge uz novčanu naknadu. Taj je novac 26-godišnjakinja morala predati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji.

Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala oštećenoj koju bi poslala na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji ju je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom.

Sumnja se i da je 40-godišnjakinja u ime oštećene iznajmila jednu od kuća u Zagrebu u kojoj je pružala spolne usluge osobama koje bi joj 40-godišnjakinja poslala.

Tijekom ljeta osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje spolnih usluga te joj se 26-godišnjakinja suprotstavila, međutim, 40-godišnjakinja ju je verbalno i fizički napala što je kod osumnjičene izazvalo strah te je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, prema oštećenoj 26-godišnjakinji policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti