Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Mrtav pijan nije vidio da prolazi kroz crveno, ali je njega vidjela policija! Kazna je čudo…

Prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,55 promila

Preporučujemo

Policajci su u četvrtak oko 13.45 sati u Čakovcu u Zrinsko Frankopanskoj ulici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak s područja općine Nedelišće.

Prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,55 promila te je na raskrižju Zrinsko Frankopanske ulice i Ulice Globetka gdje se upravlja promet semaforima, usprkos crvenom svjetlu ušao vozilom u raskrižje.

Također, utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, 41-godišnjak je ranije već dva puta pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja, zbog čega mu je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet osobni automobil.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i novčana kazna, okrivljeni vozač doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu.

Sudac je nakon saslušanja prihvatio prijedlog policije i odredio 41-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždin, dok će odluku o prekršajima donijeti u redovnom postupku, stoji u izvješću PU međimurske.

- Advertisement -

Najnovije objave