Petak, 29. rujna 2023.

Odazovite se izvanrednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u koprivničkom Crvenom križu

Ako se osjećate zdravo, želite kao i mnogo puta do sada spasiti život darujući krv, odazovite se akciji i spasite nekome život

- Advertisement -

Koprivničko društvo Crvenog križa zajedno s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba organizira izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Darivanje krvi je plemeniti i humani čin te je ovo prilika da dobrovoljni darivatelji krvi, koji nisu bili u mogućnosti darivati krv u mjesecima iza nas, svoju želju i ostvare.

Akcija će se održati u utorak, 28. prosinca, od 13.30 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici Braće Radić 7.

- Advertisement -

Muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca manje sedam dana, a žene svaka četiri mjeseca manje sedam dana.

Osobe koje su preboljele covid-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja odnosno prestanka simptoma.

Također, i osobe koje su primile cjepivo mogu darivati krv prema sljedećim kriterijima:

  • Ako su cjepiva bazirana na mRNA tehnologiji (Pfizer/BioNTech, Moderna, CureVac) ili ako su cjepiva bazirana na adenovirusno vektorskoj tehnologiji (AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen,Sputnik V) – odgoda darivanja 48 sati nakon cijepljenja zbog moguće pojave lokalnih simptoma na mjestu primjene cjepiva (bol, crvenilo, svrbež, otok); Odgoda darivanja za sedam dana od prestanka simptoma u slučaju nuspojava na cjepivo (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina, limfadenopatija)
  • Ako se osoba cijepila atenuiranim cjepivom (kineska cjepiva Sinopharm i Sinovac) – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja
  • Ako osobe ne znaju kojim su cjepivom cijepljenje – odgoda darivanja 14 dana nakon cijepljenja

Ako se osjećate zdravo, želite kao i mnogo puta do sada spasiti život darujući krv, odazovite se akciji i spasite nekome život.

Za sve upite ili dileme možete nazvati na broj telefona 048/642-193 ili broj mobitela 098/ 249 112.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti