Nedjelja, 2. travnja 2023.

Odvjetnica Mirele Čavajde: Beroš ne govori istinu

"Koliko sam shvatila, Beroš govori otprilike da će se dijete roditi živo i da ga se može liječiti. To su sve stvari koje u zakonu uopće ne pišu'', rekla je odvjetnica

Preporučujemo

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na konferenciji za novinare komentirao slučaj trudnice Mirele Čavajde kojoj ne žele prekinuti trudnoću iako još je rečeno da beba ima golem tumor zbog kojeg će ili umrijeti ili biti biljka.

Beroš je na presici rekao kako se sastalo stručno povjerenstvo i da je njihov stav da se dijete treba pokušati liječiti, piše Index.hr.

Kazao je i da do sada od Čavajde ili njene odvjetnice nisu stigle žalbe na prvostupanjske odluke kojima se trudnici uskratio prekid trudnoće, što je preduvjet za pokretanje drugostupanjskog postupka. Taj postupak podrazumijeva sazivanje komisije koja bi trebala donijeti konačnu odluku.

Index je prenio reakciju Čavajdine odvjetnice Vanje Jurić na Beroševe izjave.

“Prigovori se pripremaju i bit će podneseni u roku koji je predviđen zakonom, vjerojatno već danas”, rekla je odvjetnica.

Nastavila je:

“Koliko sam shvatila, Beroš govori otprilike da će se dijete roditi živo i da ga se može liječiti. To su sve stvari koje u zakonu uopće ne pišu. U zakonu piše da je prekid trudnoće dopušten ako se može očekivati da će dijete imati teške fizičke ili duševne mane. Dakle, uopće se ne radi o mogućnosti preživljavanja, nego o tome ima li teške tjelesne ili duševne mane”, rekla je za Index Jurić.

Na kraju je ustvrdila i kako Beroš ne govori istinu.

“Beroš nije rekao istinu da je Mirela Čavajda dobila psihološku pomoć na Svetom Duhu, nije je dobila. Nije istina i da nema hidrocefalusa jer se u nalazima spominje hidrocefalus”, zaključila je odvjetnica Vanja Jurić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti