Subota, 4. prosinca 2021.

Općina Mali Bukovec dobila 220.000 kuna, utrošit će se za plaće odgojiteljicama u vrtiću

Općinski načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi. Istaknuo je da, s obzirom na broj novorođene djece na tom području, postoji i potreba za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine, za djecu od prve godine života

Preporučujemo

Općini Mali Bukovec je za održavanje i razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja u 2021. godini odobreno 220.000 kuna.

Naime, potpisan je ugovor o dodjeli financijskih sredstava sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade kojim će 220.000 kuna biti dodijeljen Općini Mali Bukovec, a sve u svrhu financiranja plaća za tri odgojiteljice za pedagošku godinu 2020./2021.

Iz općinske uprave ističu da će to uvelike rasteretiti proračun te će omogućiti novo zapošljavanje i nabavu opreme kako bi se još više podigla kvaliteta usluge Dječjeg vrtića Krijesnica, ali i kako bi vrtić radio potpuno u skladu s Državnim pedagoškim standardom.

Darko Marković
Darko Marković // Foto: Zvonimir Markač

Općinski načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi. Istaknuo je da, s obzirom na broj novorođene djece na tom području, postoji i potreba za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine, za djecu od prve godine života.

“Ovim putem zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade što su prepoznali kvalitetu rada Dječjeg vrtića Krijesnica te ga financijski podržali kako bi našim mještanima i njihovoj djeci pružali usluge predškole na najvišoj razini”, zaključili su iz Općine Mali Bukovec.

Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu
Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu // Foto: Općina Mali Bukovec

Najnovije objave