Petak, 25. lipnja 2021.

Pijanom recidivistu na mopedu prijeti do 63 tisuće kuna kazne, ili 120 dana zatvora

Osumnjičeni je uz optužni prijedlog, u srijedu, 9. lipnja priveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu

Preporučujemo

U utorak, 8. lipnja oko 16 sati u Madaraševcu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su moped kojim je bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg upravljao 48-godišnjak.

Također je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i nije sklopljena polica obaveznog osiguranja te da isti upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja  i kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u Policijsku postaju.

Osumnjičeni je uz optužni prijedlog, u srijedu, 9. lipnja priveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje u trajanju od 7 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 63 000 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i izricanje negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine.

Najnovije objave