Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Mladen Jozinović na sudu priznao da nema diplomu: ‘Imam srednju stručnu spremu, elektrotehničar sam’

Na Županijskom sudu u Varaždinu počelo je suđenje Mladenu Jozinoviću, bivšem šefu odlagališta Piškornica, kojeg terete da si je prevarom priskrbio 1,47 mil. kuna. On kaže: 'Nisam kriv'

Preporučujemo

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je počelo suđenje Mladenu Jozinoviću, bivšem direktoru Piškornice.

Njega tužitelji terete da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine kao direktor neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca za vlastitu korist prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivni financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih imao suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, piše Glas Podravine.

Ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Smatraju da si je na te načine pribavio nepripadajuću korist u iznosu većem od 1,47 milijuna kuna. Na teret mu se stavlja i da je zbog zasnivanja radnog odnosa nabavio lažnu diplomu i potvrdu zagrebačkog fakulteta u kojima je bilo lažno navedeno da je završio studij prometnih znanosti te je takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost isprava, u travnju 2012. godine s njim zasnovao radni odnos.

Na početku suđenja, na pitanje suca Alena Pretkovića što je po zanimanju, Jozinović je odgovorio kako ima srednju stručnu spremu i da je elektrotehničar. Kazao je i kako se ne osjeća krivim i da će obranu iznijeti na kraju suđenja.

- Advertisement -

Najnovije objave