Četvrtak, 29. veljače 2024.

Povećana kazna: sletio s ceste Audijem, udario u stup javne rasvjete i usmrtio suvozača

Tada 26-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Audi A5 pod znatnim utjecajem alkohola i vozio brzinom od najmanje 118 km/h u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km/h

- Oglas -

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na sigurnosnu mjeru izrečenu 33-godišnjaku zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prvostupanjskom presudom 33-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine te mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvije godine.

Drugostupanjski sud je preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu tako da je produljio trajanje sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom na četiri godine, utvrdivši da je takvo produljenje sigurnosne mjere opravdano zbog znatne alkoholiziranosti i znatnog prekoračenja brzine vožnje osuđenika kod počinjenja kaznenog djela.

- Oglas -

Podsjetimo, stravična nesreća dogodila se 6. rujna 2014. godine oko 4.15 sati u Čakovcu.

Tada 26-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Audi A5 pod znatnim utjecajem alkohola i vozio brzinom od najmanje 118 km/h u naselju gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Pri navedenoj brzini nije mogao savladati lijevi zavoj već je izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju skrenuo udesno izvan kolnika. Potom je vozilom udario u metalni stup javne rasvjete pri čemu je suputnica u vozilu (tada 17-godišnjakinja) zadobila po život opasne ozljede, a suvozač (tada 21-godišnjak) je smrtno stradao.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti