Subota, 16. listopada 2021.

Poznati su detalji stravične tragedije u kojoj su poginula dvojica radnika

Tijela nesretnih muškaraca prevezena su na patologiju varaždinske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija

Preporučujemo

Poznati su detalji stravične nesreće kraj Novog Marofa.

Podsjetimo, Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske je danas, u četvrtak, oko 14 sati zaprimio dojavu da je u mjestu Bela, kraj dvorca Bela 2, prilikom izvođenja zemljanih iskopa došlo do zatrpavanja djelatnika sa zemljom. Na mjesto događaja upućene su sve hitne službe.

Brzim intervencijama vatrogasaca i ostalih hitnih službi na mjestu događaja s radnim strojem pokušalo se doći do zatrpanih osoba, ali su na žalost zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuli.

Kako je utvrđeno, nesretno su stradali 45-godišnji muškarac i mladić u dobi od 22 godine s područja Požeško-slavonske županije.

Očevid je obavio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i inspektorom zaštite na radu.

“Kako je utvrđeno očevidom, tijekom današnjeg dana oko 13.30 sati na području Bele u krugu dvorca Bela 2 radove su izvodili djelatnici jednog građevinskog poduzeća s varaždinskog područja. Izvodili su radove iskopa zemlje i polaganja cijevi, kojom prilikom je došlo do odrona dijela zemlje u iskopanom kanalu za vrijeme kada su u kanalu bili radnici poduzeća. Prilikom odrona je došlo do zatrpavanja dvojice radnika.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD-a Novi Marof, Ivanec, Završje Podbelsko i Margečan, koji su pomagali u izvlačenju unesrećenih, te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i policijski službenici.

Tijela nesretnih muškaraca prevezena su na patologiju varaždinske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija.

Policijski službenici će posebnim izvješćem izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo”, priopćili su upravo iz varaždinske policije.

Najnovije objave