Subota, 2. prosinca 2023.

Pred nama je treći koncert u sklopu festivala Novigradske jesenske orguljaške večeri

Podsjetimo, festival je započeo 21. listopada koncertom maestra Marka Đurakića i muškog zbora Sveti Marko Križevčanin

- Advertisement -

Treći u nizu koncerata u sklopu festivala Novigradske jesenske orguljaške večeri održat će se u petak s početkom u 18 sati u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom.

Bit će to i posljednji koncert ovogodišnjeg festivala koji će izvesti Milan Hibšer na orguljama i Krešimir Marmilić na violini.

Podsjetimo, festival je započeo 21. listopada koncertom maestra Marka Đurakića i muškog zbora Sveti Marko Križevčanin koji su prikazali ‘glazbeni presjek’ sakralne i orguljaške glazbe svih povijesnih epoha, počevši od korala pa sve do glazbe 20. stoljeća.

- Advertisement -

Drugi koncert, 4. studenoga, održao je mladi glazbenik i višestruki državni prvak u sviranju orgulja Dubravko Ćepulić Polgar koji je svojim izvedbama pokazao svoju virtuoznost te još jednom potvrdio ranije prikazanu zvukovnu raskoš novigradske ‘kraljice instrumenata’.

Organizatori festivala ove godine su Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Općina Novigrad Podravski, dok je suorganizator festivala Župa Rastanka svetih apostola.

“Ponosni smo što će ova dvojica umjetnika nastupiti u sklopu festivala te pozivamo sve da uživaju u ovom jedinstvenom glazbenom doživljaju”, poručili su organizatori.

Ulaz na koncert je slobodan.

FOTO Mladi orguljaš Dubravko Ćepulić Polgar održao drugi u nizu koncerata u sklopu festivala ‘Novigradske jesenske orguljaške večeri’

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti