Četvrtak, 22. veljače 2024.

Premijer Plenković ‘otvorio radove’ na brzoj cesti od Križevaca prema Vojakovačkom Kloštru

Cesta bi trebala biti dovršena za 30 mjeseci, tako je izvijestio predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić

- Oglas -

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je s brojnim ministrima stigao na otvorenje radova na sedam i pol kilometara brze ceste od Križevaca prema Vojakovačkom Kloštru.

Cesta bi trebala biti dovršena za 30 mjeseci, tako je izvijestio predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Izvođak radova je Kamgrad iz Zagreba.

Na svečani događaj stigli su brojni političari. U Plenkovićevoj pratnji bili su ministar prometa Oleg Butković, ministar gospodarstva Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik MIšel Jakšić, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i ostali.

- Oglas -

Doduše, pomalo je čudno izgledalo otvorenje radova bez ijednog radnika i stroja, a novinarima je objašnjeno kako će radovi na pripremi terena krenuti odmah.

Na novinarski upit, kada će konkretno početi radovi, ministar Oleg Butković je odgovorio uz podsmijeh, sutra u 11.02 sati.

– Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti i strojeve, zalog nam je sigurno i voditelj građenja koji je iz Križevaca. Cijela trasa ide po području grada Križevaca i za Križevce ovo jako puno znači. Ovo je važno za sigurnost naših građana i kvalitetu života u samom gradu. Grad koji želi privlačiti mlade obitelji i garantirati sigurnost i kvalitetu života ovo je značajan korak prema tome. Teče rok od 30 mjeseci i nadamo se da će u tom vremenu biti riješena ta dionica – rekao je, pak, križevački gradonačelnik Rajn, a prenosi Prigorski.hr.

Nije se, međutim, moglo doznati kada će brza cesta stići do Koprivnice. Škorić je objasnio kako je pozitivno ocijenjena studija utjecaja na okoliš, dok je projektiranje ugovoreno do lokacijske dozvole.

No, na ponovno pitanje kada će točno cesta doći do Koprivnice, što je izuzetno važno, kako za građane, tako i za gospodarski razvitak, odgovora nije bilo.

- Oglas -

Plenković je sa svojom pratnjom nakon svečanosti produžio do Koprivnice, gdje će posjetiti Podravku, Koprivničko-križevačku županiju i Sveučilište Sjever. U Županiji će se sastati sa županom Korenom i koprivničkim gradonačelnikom Jakšićem.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti