Utorak, 3. kolovoza 2021.

Presretači na obilaznici uhvatili pijanog mladića bez vozačke, ovaj im predao i marihuanu

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja i zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin

Preporučujemo

U četvrtak 24. lipnja oko 18.30 sati na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Također je dragovoljno policijskim službenicima predao pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne težine 16.5 grama, nakon čega je vozač odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja i zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin. Policijski službenici će uz Optužni prijedlog okrivljenika dovesti na saslušanje sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Optužnim prijedlogom za prekršaje u prometu prijete mu maksimalne kazne i to u ukupnom iznosu od 55 000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, te nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 16 negativnih prekršajnih bodova.

Najnovije objave