Petak, 19. srpnja 2024.

‘Šetnja kroz naivu’ i ove godine u Hlebinama

Osim u druženju s umjetnicima i razgledavanju likovnih djela, posjetitelji će moći uživati u prigodnom kulturno-umjetničkom programu i nastupu tamburaškog sastava

- Oglas -

Već tradicionalna manifestacija ‘Šetnja kroz naivu’ održat će se ovog vikenda, 27. i 28. kolovoza 2022. u Hlebinama.

Program započinje u subotu, 27. kolovoza u 10 sati kad je na redu utrka ‘Naiva trail’. U 12 sati slijedi službeno otvaranje ovogodišnje ‘Šetnje kroz naivu’ i početak šetnje kroz Hlebine i mjesne galerije.

U sklopu programa organizirano je predstavljanje hologramske tehnologije koja je postavljena u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama te promotivnog materijala – katalog pod nazivom ‘Ivan Generalić – digitalizirana prezentacija baštine’.

- Oglas -

Prezentacija će započeti u 13 sati u spomenutoj galeriji, a projekt će biti predstavljen i na imanju ‘Stari zanati’. Ondje će u 14 sati biti otvorenje tradicionalne likovne kolonije.

Osim u druženju s umjetnicima i razgledavanju likovnih djela, posjetitelji će moći uživati u prigodnom kulturno-umjetničkom programu i nastupu tamburaškog sastava.

Program se nastavlja u nedjelju, 28. kolovoza od 10 sati kada će početi nogometni turnir ‘Naiva kup’ za najmlađe sportaše. U podne će biti predstavljanje slikara i kipara, a nakon toga podjela zahvalnica i priznanja. U poslijepodnevnim satima ponovno slijedi nastup tamburaškog sastava.

Svi posjetitelji moći će šetati uz educiranog interpretatora i tako upoznati naivnu umjetnosti. Organizatori vas pozivaju da tijekom ova dva dana uživate u ugostiteljskoj ponudi hrane i pića na imanju ‘Stari zanati’ u Hlebinama u Ulici bana Josipa Jelačića 139.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti