Petak, 25. lipnja 2021.

Sletio s ceste, udario u prometni znak, betonski most i ogradu pa pobjegao

55-godišnjak je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvolu, dok vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano

Preporučujemo

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Sumnja se da je 55-godišnjak na osobnom automobilu marke Audi A6 zagrebačkih registarskih oznaka napravio preinake registarske oznake te se takvim vozilom, s namjerno izmijenjenim registarskim oznakama i služio pa je u ponedjeljak, 7. lipnja, oko 21 sati u Lonjici na području Vrbovca sudjelovao u prometnoj nesreći.

Naime, on je zbog neprilagođene brzine u zavoju izletio s kolnika u putni jarak te se nastavio nekontrolirano kretati uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a potom i u betonski most i žičanu ogradu. Nakon slijetanja s kolnika napustio je mjesto prometne nesreće i ostavio vozilo u putnom jarku.

Dolaskom policajaca iz Vrbovca na mjesto događaja, utvrđenim činjenicama na mjestu događaja i daljnjim kriminalističkim istraživanjem policajci došli do saznanja, a potom i potvrdili sumnju o kome se radi te potvrdili kazneno djelo kao i više prometnih prekršaja.

“Osim izazivanja prometne nesreće i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće, 55-godišnjak je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvolu, dok vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano”, izvijestila je PU zagrebačka.

Protiv osumnjičenog će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok će nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

Najnovije objave