Četvrtak, 29. veljače 2024.

Švercao je strance pa je kombijem još i bježao policiji, ima ozlijeđenih

U kombi vozilu prevozio je više stranih državljana različite dobi, po njihovoj izjavi radi se o državljanina Pakistana, Bangladeša i Afganistana, budući da su navedeni strani državljani bez dokumenata

- Oglas -

Križevački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom Nizozemske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Tereti se da je u subotu oko 7.50 sati u Novim Bošnjanima upravljao kombi vozilom njemačke registarske oznake te se nije zaustavio na znak policijskih službenika, nastavio se kretati poljskim putem te je na kraju poljskog puta zapeo u odvodnom kanalu.

U kombi vozilu prevozio je više stranih državljana različite dobi, po njihovoj izjavi radi se o državljanina Pakistana, Bangladeša i Afganistana, budući da su navedeni strani državljani bez dokumenata.

- Oglas -

Nekoliko stranih državljana je ozlijeđeno, a kvalifikacija ozljeda će se znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Prema stranim državljanima koje je osumnjičeni prevozio postupa se sukladno Zakonu o strancima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti