Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Tužna priča sa sretnim ishodom: Slavko ipak neće morati prodavati svoje konje

Nakon što je HRT-ov prilog izašao u javnost, obitelji nije prestao zvoniti telefon, a jedan je poziv bio posebno važan

- Oglas -

Tužna priča o 80-godišnjem Slavku Budošu i njegovoj supruzi Eržebet iz Markovca Našičkog, koji su kazali kako će morati prodati konje jer ih ne mogu hraniti, dobila je sretan nastavak.

Nakon što je HRT-ov prilog izašao u javnost, obitelji nije prestao zvoniti telefon, a jedan je poziv bio posebno važan, piše Zagorje International.

“Javio se jedan gospodin iz Zagreba i osigurao nam godinu dana hrane za konje. Nećemo ih morati prodati. Bar dok ne nađemo pravog čovjeka”, rekla je za Index presretna Eržebet Budoš.

- Oglas -

“Rekao nam je da ne smijemo prodavati takve konje”, govori uzbuđena Eržebet, dok gospodin Slavko čisti cestu kojom će im doći brojni novinari koji su se najavili.

“Ma znate što, to nisu konji, to su ljudi, oni samo što ne govore”, kaže presretna supruga Slavka Budoša.

Slavko Budoš sa svojim konjem
Slavko Budoš sa svojim konjem // Foto: Screenshot HRT

Inače, Slavka je kada je bio desetogodišnjak udario konj, a prije desetak godina je konačno prevladao strah i poželio kupiti konja, iako se nije namjeravao baviti uzgojem. Ipak, danas ih ima 12, a uskoro će ih biti 14, i tako se hobi na kraju pretvorio u ozbiljan posao za njega i njegovu suprugu. Međutim, bračni par danas sve teže pronalazi novac da bi konje prehranio, a stigle su ih i godine.

Podsjetimo, vlasnici su konje htjeli prodati jednom vlasniku ispod njihove stvarne cijene, a jedini je uvjet bio da ih budući vlasnik ne tuče.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti