Utorak, 6. lipnja 2023.

U Koprivnici održana prva predSmotra u pripovijedanju djece i mladih

Mali pripovjedači oduševili su svojim entuzijazmom, snagom nastupa i prenesenom imaginacijom

U utorak je u Koprivnici po prvi put održana državna predSmotra u pripovijedanju djece i mladih.

Naime, riječ je o smotri koja svake godine u Varaždinu okupi djecu i njihove mentore u pripovjednom krugu u kojem djeca mogu oživjeti tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja (storytelling).

Mala pripovjedačica
Foto: Društvo hrvatskih pripovjedača

Zbog sve većeg interesa, organizator i inicijator, Kreativni studio Logos iz Varaždina, ove je godine uz pomoć majstora pripovjedača iz cijele Hrvatske organizirao i predSmotre u mnogim gradovima kako bi što više djece moglo iskusiti pripovijedanje i dobiti povratnu podršku od profesionalnih pripovjedača i drugih stručnjaka.

Jelena Premec
Jelena Premec // Foto: Društvo hrvatskih pripovjedača

PredSmotru za Koprivničko-križevačku županiju su predvodile odgojiteljica i majstorica pripovijedanja iz Koprivnice Jelena Premec te knjižničarka, književnica i majstorica pripovijedanja iz Virja Ivanka Ferenčić Martinčić.

Ivanka Ferenčić Martinčić i Vesna Mlinarić
Ivanka Ferenčić Martinčić i Vesna Mlinarić // Foto: Društvo hrvatskih pripovjedača

Prosudbenom povjerenstvu pridružila se i knjižničarka te profesorica hrvatskog jezika Adrijana Hatadi iz koprivničke Osnovne škole Braće Radić.

“Mali pripovjedači oduševili su svojim entuzijazmom, snagom nastupa i prenesenom imaginacijom, a sedmero ih se upućuje na državnu smotru u Varaždin uz preporuku prosudbenog vijeća”, poručili su organizatori.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti