Subota, 21. svibnja 2022.

U zadnja 24 sata pet naleta na divljač na sjeveru zemlje, policija poziva na oprez

Policija u istom navratu poziva vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora

Preporučujemo

Policijska uprava varaždinska u zadnja 24 sata zabilježila je pet naleta na srneću divljač. Oni su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima i to u mjestima Donje Ladanje, Ludbreg, Novi Marof, Kapela Kalnička i Paka.

Policija u istom navratu poziva vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

“Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisna kazna 300 kuna.”, podsjećaju.

U posljednje vrijeme porastao je broj naleta na divljač tako da policija u cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, poziva vozače na maksimalni oprez na prometnicama, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

- Advertisement -

Najnovije objave