Utorak, 24. svibnja 2022.

Uskoro kreću radovi na kružnom toku na raskrižju Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu

Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima

Preporučujemo

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Đurđevac je prijavio još jedan zajednički projekt.

Cilj projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

– Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa – priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Nakon prispijeća pozitive odluke o sufinanciranju projekta, pripremljena i prikupljena je sva potrebna projektna dokumentacija te je raspisana javna nabava.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700.000 kuna, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

“Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Posjetimo, u Đurđevcu je završen i projekt rekonstrukcije kolnog i pješačkog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici, izgrađen je novi kružni tok koji povezuje ulice Matije Gupca, Grkinsku ulicu i Antuna Radića, proširen je cestovni most u Antuna Radića, a završeni su i radovi na kružnom toku na raskrižju ulice Grada Vukovara, Radničke ceste i Kolodvorske ulice.

- Advertisement -

Najnovije objave