Srijeda, 26. siječnja 2022.

Velike kazne za pijanog vozača i mladića koji je vozio bez položenog vozačkog ispita

Policija je izvijestila o dva nova slučaja nesavjesne vožnje koje su završile drastičnim kaznama

Preporučujemo

Policija je izvijestila o dva nova slučaja nesavjesne vožnje koje su završile drastičnim kaznama.

U ponedjeljak oko 19 sati u Zagrebu, na Aveniji Gojka Šuška, 62-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenom kontrolom su policajci utvrdili da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,39 promila zbog čega je smješten u prostorije za otrježnjenje, nakon čega je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Sud ga je kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 4000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U utorak, pak, oko 2 sata, tijekom nadzora prometa u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu policajci su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak.

Provjerom je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca koja će se izvršiti nakon što stekne pravo na upravljanje motornim vozilom, odnosno nakon što položi vozački ispit.

- Advertisement -

Najnovije objave