Nedjelja, 2. travnja 2023.

Više puta vozio bez položenog vozačkog ispita pa završio u zatvoru

25-godišnjaku je privremeno oduzet osobni automobil koji je vučnom službom prevezen u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske

Preporučujemo

U četvrtak u 13.15 sati u Strahonincu, Dravskoj ulici, čakovečki policajci, tijekom nadzora cestovnog prometa zaustavili su Daewoo Matiz, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno kako je 25-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. S obzirom na to da je nadzirani vozač višestruki počinitelj opisanog prometnog prekršaja, policajci su ga uhitili te potom priveli u policijsku postaju.

Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 25-godišnjaka je privremeno oduzet osobni automobil zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a od ranije je u nekoliko navrata pravomoćno kažnjavan za opisani prekršaj.

Oduzeti automobil vučnom službom prevezen je u dvorište sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 25-godišnjak je zbog ponavljanja prekršaja upravljanja motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita (prekršaj iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama), doveden dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu.

Kako je izvijestila PU međimurska nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u varaždinski zatvor.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti