Utorak, 16. srpnja 2024.

U Đurđevcu zamjena postojećih rasvjetnih tijela s modernom led rasvjetom

Zamjenom dotrajalih rasvjetnih tijela ostvarit će se značajna ušteda te poboljšati osvijetljenost grada i prigradskih naselja

- Oglas -

U Đurđevcu su u tijeku radovi na zamijeni postojećih rasvjetnih tijela s modernom led rasvjetom napredne tehnologije čime će se ostvariti značajne uštede te poboljšati sama osvijetljenost grada i prigradskih naselja.

Velik dio rasvjete u Đurđevcu je već izmijenjen, a novu su dobila i prigradska naselja Severovci, Grkine, Sveta Ana, Mičetinac, Čepelovac, Budrovac, Sirova i Suha Katalena.

Ovog tjedna kreću radovi na zamijeni rasvjetnih tijela u ulicama Stjepana Radića te Đure Basaričeka u Đurđevcu.

- Oglas -

-Projektom se osim zamijene postojećih dotrajalih rasvjetnih tijela nadopunila mreža novim rasvjetnim tijelima na područjima grada i prigradskih naselja gdje do sada nije bilo nikakve rasvjete. Osim što će se ostvariti ušteda u iznosu od oko 50% godišnje smanjit će se i svjetlosno zagađenje. Na ovaj način ova investicija će se sama otplatiti kroz navedene uštede u roku od šest godine, a garancija na novu rasvjetu vrijedi deset godina – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Novi moderni sustav javne rasvjete koristi led tehnologiju te zadovoljava najmodernije svjetlo tehničke uvjete, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 3 milijuna kuna.

-Zahvalni smo na ovako lijepom vremenu, za koje se nadam da će nas pratiti i dalje kako bi radovi bili izvedeni u roku, a Đurđevac imao novu rasvjetu do kraja travnja – dodao je gradonačelnik.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti