Utorak, 30. travnja 2024.

U Đurđevcu obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, udruga Mali princ ugostila Latice i Maslačke

Prepune dojmova, udruge su završile svoje druženje uz dogovor o sljedećim susretima u Koprivnici i Križevcima

- Oglas -

U suradnji s Gradom Đurđevcom udruga Mali princ je u petak u novoizgrađenom hostelu škole u prirodi Park šumi Borik ugostila članove koprivničke udruge Latice i članove križevačke udruge Maslačak iz Križevaca kako bi obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, koji se svake godine obilježava 16. svibnja.

Zajedno s domaćinima, udruge su posjetile utvrdu Stari grad te mini zoološki vrt Hrvatsku Saharu gdje su članovi s oduševljenjem upoznali novu stanovnicu, malenu devu za koju su odabrali ime Svilena.

U Đurđevcu obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

- Oglas -

Nakon zoološkog vrta, novom šetnicom su prošetali do Park šume Borik gdje ih je dočekala okrjepa kojom ih je počastio Grad Đurđevac, a članovi su imali prilike uživati i u scenskom prikazu cirkuske točke umjetnice Maryie Toriyank u kojem su i sami imali prilike sudjelovati.

Goste je pozdravio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči koji je zahvalio svima na dolasku uz želju da se u budućnosti održi druženje ovih udruga u normalnijim uvjetima.

U Đurđevcu obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Svaka udruga je u znak zahvale gradonačelniku poklonila prigodan poklon kao mali znak pažnje uz veliku radost što su imale priliku i ove godine obilježiti svoj dan na prigodan način u ovako divnom prostoru.

Prepune dojmova, udruge su završile svoje druženje uz dogovor o sljedećim susretima u Koprivnici i Križevcima, a osim razmjene iskustava, članovi udruge Mali princ su druženjem dodatno osvježili programe koje svakodnevno provode te su obnovili stara prijateljstva.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti