Utorak, 30. travnja 2024.

Cvetkovčani uvjerljivo do jesenskog naslova, Sović: ‘Spojili smo mladost i iskustvo, rezultati sve govore’

Osvojili smo 85 % mogućih bodova, u 13 utakmica imamo 10 pobjeda i tri neodlučene utakmice. Primili smo sedam pogodaka, najmanje u ligi, i cijelu jesen smo držali kontinuitet, dominaciju, rekao je trener Tehničara Roman Sović

- Oglas -

Tehničar iz Cvetkovca završio je jesenski dio sezone u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’ na prvoj poziciji s četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Pitomaču.

– U svakom slučaju sam zadovoljan, jer su momci napravili doista respektabilan rezultat. Osvojili smo 85 % mogućih bodova, u 13 utakmica imamo 10 pobjeda i tri neodlučene utakmice. Primili smo sedam pogodaka, najmanje u ligi, i cijelu jesen smo držali kontinuitet, dominaciju – rekao je trener Tehničara Roman Sović.

Moglo je sve skupa čak i bolje izgledati?

- Oglas -

– Da smo u nekim utakmicama u kojima smo objektivno bili bolji ujedno bili i malo spretniji, mogli smo na kraju imati i veću bodovnu prednost. No, u svakom slučaju četiri boda plusa uoči proljetnog nastavka je jedna lijepa bodovna zaliha. Ovom prilikom čestitam momcima na odlično odrađenoj polusezoni, sad zbilja trebaju uživati u tome.

Za kraj jeseni na Starom bregu je pala Slatina, slavili ste s visokih 9:0. Kakav je bio osjećaj nakon tako uvjerljivog trijumfa?

– Lijepo je dok ostvariš takvu pobjedu, sigurno da nam je to na neki način i nagrada za rad i trud kojeg smo uložili. Rezultat vjerojatno nije objektivan jer nisu ni oni od nas lošiji za devet golova, ali to je tako u nogometu. Mi smo dobro krenuli u utakmicu, otvorili je relativno brzo s tri gola prednosti. Tu je protivnik malo posustao, vidio je da je izgubio, a možda nisu bili ni kompletni. Mi smo bili rastrčani, nas je to još više podiglo, i sve nam je počelo ulaziti. S tim lijepim rezultatom bilo je i ljepše uživati u samoj utakmici i nakon nje.

Na početku sezone promijenilo se dosta toga u momčadi, stigli su neki novi igrači, spustili ste se u niži rang. Jeste li zadovoljni poslom kojeg ste pritom morali obaviti, jer praktički ste slagali jednu novu priču?

– Sigurno da svaka promjena nosi neke svoje lošije, ali i dobre momente. U našem je slučaju dobro to što smo ipak zadržali okosnicu momčadi, ipak smo uspjeli isprofilirati nekoliko mladih igrača još prošle sezone u Trećoj ligi. Primjerice, mali Štritar koji je zabio sedam golova i standardizirao se u prvih 11. Tu je i Dejan Grubišić koji je kao bočni igrač zabio četiri gola, te je također standardan. To su sve naši juniori od prošle sezone, kad su igrali za juniore i seniore. Tu je i mali Jendrić. Imamo perspektivu, mladost koju smo spojili s iskusnom grupom igrača i to se pokazalo dobrim. Rezultati sve govore.

- Oglas -
Slavlje igrača Tehničara iz Cvetkovca
Slavlje igrača Tehničara iz Cvetkovca // Foto: Klikaj.hr

Mateo Kocijan otišao je iz Tehničara u Slaven Belupo. Hoće li se još koji igrač iz vašega kluba otisnuti na višu razinu?

– Sve je moguće, ali to najviše ovisi o tim momcima, kako će se oni kao mladi igrači dalje razvijati, kako će im se otvarati put. Neki od njih rade, neki studiraju i sigurno da tu postoje određene okolnosti. Potencijal imaju, i uz kontinuitet dobrog treninga i dobrih utakmica mogu postati zanimljivi i nekim klubovima iz viših rangova. Svima nama je to velika nagrada i priznanje kad igrači poput Matea pređu u Slaven Belupo, da smo kao amaterski klub na dobrom putu, da dobro radimo, da živimo zdravi nogomet. Svima skupa neka to bude nit vodilja da samo kontinuitetom i ozbiljnim radom mogu ostvariti takve dosege i uspjehe.

Prije su vas nazivali ‘plaćenicima’ zbog velikog broja igrača sa strane. Sad je ipak situacija drugačija, uvjeti su poboljšani, a i sve selekcije su na kraju jeseni osvojile prvo mjesto. Nogometna priča u Cvetkovcu ipak ima svoj smisao?

– To je još samo jedna pokazatelj da smo već godinama na dobrom putu, gdje su ljudi u klubu na čelu s gospodinom Mađarićem prihvatili jednu nogometno-sportsku viziju o kojoj već dulje razgovaramo. Nogomet nema perspektivu ako se ne radi s mladima, ako se klub ne gradi na zdravim osnovama. Tu se nema što puno dodati, jer u sportu se ništa ne događa preko noći. Danas vam se događa ono što ste napravili par godina ranije.

Publika na utakmici sa Slatinom u Cvetkovcu // Foto: Klikaj.hr

Utakmica sa Slatinom bila je ujedno i posljednja ovogodišnja sportska aktivnost seniorske momčadi Tehničara.

– S treninzima smo gotovi, još ćemo se naći jednom ili dvaput čisto radi druženja, da još malo guštamo u rezultatu kojeg smo ostvarili. Treba se dobro odmoriti, prije svega psihološki, tako da se opet zaželimo nogometa te da u 2022. puni elana krenemo u nove izazove – zaključio je Roman Sović.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti