Utorak, 25. siječnja 2022.

HSS Koprivničko-križevačke županije traži što brže osnivanje Savjeta za socijalnu skrb

Socijalni plan obuhvaća analizu kapaciteta, dostupnost pružatelja socijalnih usluga, analizu potreba i specifične ciljeve razvoja institucionalnih i izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti

Preporučujemo

Na četvrtoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije ispred Kluba HSS-a županijski vijećnik Marko Martinčević je u dogovoru s resornom pročelnicom zatražio što brže osnivanje Savjeta za socijalnu skrb županije, priopćio je HSS.

– Sukladnom novom Zakonu o socijalnoj skrbi koji je trenutno u sustavu e-savjetovanja i koji će neminovno biti usvojen, sve jedinice područne samouprave stoga i naša Županija imaju zakonsko pravo osnovati Savjet za socijalnu skrb. Člankom 250. novog Zakona točno se određuje uloga Savjeta i sastav istoga. Ovim putem pozivam sve županijske vijećnice i vijećnike da se aktivno uključimo u rad Savjeta i izradimo Socijalni plan kao strateški dokument u trajanju od tri godine. Unatoč tome što Zakon još uvijek nije izglasan u Saboru niti je objavljen Pravilnik kako izraditi Socijalni plan, ono što već sad možemo napraviti je analiza postojećeg stanja. Na temelju odrađenog istraživanja i analizom prikupljenih materijala od svih institucija možemo na vrijeme biti spremni razraditi prijeko potrebni Socijalni plan za našu Koprivničko-križevačku županiju – rekao je Martinčević.

Socijalni plan obuhvaća analizu kapaciteta, dostupnost pružatelja socijalnih usluga, analizu potreba i specifične ciljeve razvoja institucionalnih i izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti.

- Advertisement -

Najnovije objave