Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U NK Međimurju ‘neugodno iznenađeni’ odlukom Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza

''Teško je razumjeti zbog čega se inzistiralo na odluci u čijem je donošenju praktički presudio glas predsjednika NK “Polet” g. Miroslava Novinščaka što je, u situaciji kada su glasovi potpuno podijeljeni, jasan sukob interesa''

- Oglas -

”Neugodno smo iznenađeni odlukom Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza koji je za nositelja kvalitete u seniorskom nogometu na našem području odredio NK Polet Sveti Martin Muri”, stoji u dopisu Nogometnog kluba Međimurje.

Evo i kompletnog priopćenja kluba iz Čakovca:

”Iznimno uvažavajući rad i postignuća naših sportskih prijatelja iz NK “Polet” uvjereni smo da su argumenti kojima su se članovi Izvršnog odbora MNS-a trebali voditi bili na našoj strani.

- Oglas -

Naime, iako taj status, nažalost, nismo zadržali, činjenica je da se NK “Međimurje” prošle sezone natjecao u Drugoj HNL, kao najviše rangiran međimurski klub. Prošle smo godine, ujedno, bili i pobjednici Međimurskog nogometnog kupa te smo, prošavši pretkolo, igrali i u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Jednako tako i većina ostalih parametara koji bi se trebali uzimati u obzir ide nam u prilog. Podsjećamo da se pri odluci o određivanju nositelja kvalitete za tekuću godinu u obzir uzimaju rezultati ostvareni u godini ranije i činjenica je da smo prema tom kriteriju najuspješniji međimurski klub u 2021.godini.

Eventualni plasman nekog od međimurskih klubova ispred NK “Međimurja” u aktualnom trećeligaškom natjecanju, ulazak u viši rang ili bolji rezultat u kup natjecanju ostvaren ove godine može biti argument koji će se uzimati u obzir pri određivanju nositelja kvalitete 2023.godine.

Izostanak jasnih kriterija ogleda se i u rezultatu glasanja o ovoj odluci koja je, protivno najavama novoizabranih čelnika Saveza da će se sve važne odluke dogovarati i usvajati konsenzusom, donijeta preglasavanjem, odnosno minimalnom većinom od 7:6.

Teško je razumjeti zbog čega se inzistiralo na odluci u čijem je donošenju praktički presudio glas predsjednika NK “Polet” g. Miroslava Novinščaka što je, u situaciji kada su glasovi potpuno podijeljeni, jasan sukob interesa.

- Oglas -

Postavlja se i pitanje zbog čega je sjednica održana elektronskim putem, što s obzirom na značaj ove teme smatramo potpuno neprimjerenim, jer je posve jasno da na taj način članovi Izvršnog odbora nisu mogli voditi kvalitetnu raspravu u kojoj bi se temeljito razmotrile sve činjenice koje treba uzeti u obzir pri donošenju ovakve odluke.

Temeljem svega nabrojenog NK “Međimurje” podnio je pisani prigovor, tražeći obrazloženje na temelju kojih je argumenata I kriterija donijeta ovakva odluka, ali odgovor još nismo primili. U ponedjeljak, 7. veljače čelnici našeg kluba su razgovarali s vodećim ljudima MNS-a, ali dodatnih obrazloženja, osim toga da će donijetu odluku provesti u djelo, nismo dobili.

Očekujemo, ipak, da ćemo, sukladno najavama o potpunoj transparentnosti rada vodećih tijela Saveza, detaljno obrazloženje odluke dobiti nakon nove sjednice Izvršnog odbora MNS-a koja će se, prema informacijama kojima raspolažemo, održati u srijedu, 9.veljače.

Nadamo se da će u ponovnoj raspravi prevladati činjenice koje bi isključivo trebalo poštovati pri donošenju odluke o nositelju kvalitete te da će, temeljem toga, Izvršni odbor MNS-a preispitati i promijeniti svoju odluku”, stoji u priopćenju NK Međimurja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti