Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Članovima koprivničko-križevačke Županijske skupštine osigurani novi tableti

Uvođenjem sustava e-Sjednica postignuta je racionalizacija troškova i veća učinkovitost u procesu pripreme i održavanja sjednica te veća transparentnost rada Županijske skupštine i njenih radnih tijela

Preporučujemo

Nakon što je održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije u ljetnim mjesecima su nastavljene aktivnosti razvoja informacijskog sustava koji će olakšati i ubrzati rad Županijske skupštine.

“U tijeku je testiranje programskih aplikacija informatičkog sustava e-Sjednica kojim je prije četiri godine provedena potpuna digitalizacija rada Županijske skupštine i koja uključuje pripreme dnevnog reda, automatskog slanja poziva i materijala članovima Županijske skupštine, praćenje tijeka sjednice te glasanje pomoću aplikacije”, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Za članove Skupštine osigurana su i nova tablet računala te programska oprema za što je Koprivničko-križevačka županija izdvojila 50.000 kuna.

Uvođenjem sustava e-Sjednica postignuta je racionalizacija troškova i veća učinkovitost u procesu pripreme i održavanja sjednica te veća transparentnost rada Županijske skupštine i njenih radnih tijela.

Potrebno je naglasiti da je postignuto i ekološki osviješteno poslovanje kroz smanjenu potrošnju papira, prestanak upotrebe fotokopirnih uređaja i fizičke dostave materijala uz važan faktor uštede vremena.

“Krajem prošle godine Izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog bolesti COVID-19 omogućilo se sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem uz upotrebu sustava za elektroničko glasovanje kako bi i u uvjetima epidemije Skupština mogla nesmetano zasjedati”, istaknuli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Najnovije objave