Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

FOTO Novigrad Podravski svečanom sjednicom proslavio Dane općine, stigli mnogi uvaženi gosti

Autobusna stajališta dobila su nadstrešnice, napravljen je informacijski stup, izgrađeno je dječje igralište u Borovljanima, obnovljeno je dječje igralište u parku u Novigradu, uređen je i stambeni prostor iznad medicinske ordinacije

Preporučujemo

Općina Novigrad Podravski danas je svečanom sjednicom u dvorani Vatrogasnog doma proslavila Dan općine. Osim toga, organizrana su i razna druga događanja kroz protekle i nadolazeće dane.

Domaći načelnik Zdravko Brljek ugostio je mnoge uvažene goste kao što su župan Darko Koren, dožupan Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić i mnogi drugi.

Načelnik Zdravko Brljek kazao je kako poslovanje Općine u posljednje dvije godine dijele u dva dijela, ono do 2019. godine i ono poslije toga. Prve dvije godine riješavali su dugove i kredite koji su ih dočekali, te su to uspješno obavili.

“Općina nakon 2019. godine nije nikome ništa dužna, nakon 20 godina Općina nije kreditno zadužena. Tad smo krenuli u realizaciju za nas važnih poslova. Volio bih naglasiti da su nam tu svi jako puno pomagali, i Županija, i Grad, a posebno PORA. Napravili bismo i više da nismo zatekli jako lošu situaciju kada smo došli na vlast.” – rekao je Brljek nakon čega je prikazan video uradak s projektima iz posljednje četiri godine.

Spomenuto je kako je Općina kupila puno opreme za komunalno održavanje, nekoliko kosilica, trimera, komunalni traktor, ralicu za snijeg, malčer i dr. Kupljen je i rabljeni automobil. Asfaltirana je cesta Plavšinac-Vlaislav-Borovljani. Dječji vrtić je energetski obnovljen, iznutra uređen, kao i igralište u sklopu vrtića. Uređeno je i predvorje Doma kulture.

Napravljeno je reciklažno dvorište, instalirane su pametne klupe ispred crkve, izgrađen je spomen na poginulog branitelja Davida Piškora, pokrivena je nadstrešnica NK Drave, obnovljen je vatrogasni dom u vrijednosti 40 tisuća kuna, rekonstruirane su nerazvrstane ceste, modernizirana je rasvjeta uz glavnu cestu, postavljena je LED rasvjeta na 30 mjesta, tamo gdje je dosad nije bilo.

Autobusna stajališta dobila su nadstrešnice, napravljen je informacijski stup, izgrađeno je dječje igralište u Borovljanima, obnovljeno je dječje igralište u parku u Novigradu, uređen je i stambeni prostor iznad medicinske ordinacije. Postavljeno je 8 kamera za nadzor, otvara se banka u sklopu Poštanskog ureda i još puno, puno toga.

U ime kolega načelnica i načelnika okupljenima se obratio Ivan Sabolić koji je pohvalio razvitak Novigrada Podravskog. Sličnim riječima obratio se i dožupan Ratimir Ljubić, kao i župan Koren. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić rekao je kako općina ima potencijal dokazati da može biti mali pitomi gradić jer ne zove se uzalud NoviGRAD.

Zahvalnice su dobili Zrinka Roksandić iz KUD-a Delovi, Dominik Vuljak, te posthumno Štefanija Vulić Štefka. U završnom dijelu svečane sjednice nastupili su članovi KUD-a Delovi te članovi KUD-a Ivan vitez Trnski.

Najnovije objave