Utorak, 9. kolovoza 2022.

FOTO Svečano otvoren novi vatrogasni dom u Svetoj Ani

Prostorije novog doma blagoslovio je župnik Marijan Kovačić, a vrpcu je prerezao gradonačelnik Hrvoje Janči uz pomoć Matije, najmlađeg člana DVD-a Sveta Ana

Preporučujemo

U Svetoj Ani kraj Đurđevca upriličeno je svečano otvorenje novog vatrogasnog doma, a sve u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana Svete Ane.

Među brojnim uzvanicima svečanosti su nazočili gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca Alen Škudar, predsjednici i članovi prijateljskih DVD-ova te predstavnici sponzora.

– Ponovnim obnavljanjem DVD-a javila se i potreba za vatrogasnim domom, stoga mi je velika čast prisustvovati ovom velikom i važnom događaju za Svetu Anu. Drago mi je što je naš DVD uspio realizirati ovaj projekt u suradnji s Gradom Đurđevcom, gradskim tvrtkama i sponzorima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se kroz godine razvijao, a daje jednu novu prekrasnu sliku Svete Ane – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Sv. Ana Veljko Miletić.

– Svake se godine nešto izgradilo, a ove godine odrađeni su svi završni radovi. Naš DVD je napokon dobio adekvatan prostor za držanje vatrogasne opreme – pojasnio je Ivan Pajtak, predsjednik DVD-a Sv. Ana te je dodao među ostalim kako je ovo povijesni dan za njihovo društvo i mjesto.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio i predsjednik VZGĐ Alen Škudar te zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić.

Prostorije novog doma blagoslovio je župnik Marijan Kovačić, a vrpcu je prerezao gradonačelnik Hrvoje Janči uz pomoć Matije, najmlađeg člana DVD-a Sveta Ana.

– Čestitam svim mještanima i članovima DVD-a, ali i svima koji su pomogli u ovom projektu jer danas je teško naći ljude koji će odvojiti svoje slobodno vrijeme i uložiti ga u rad za zajednicu. Za Dane zlevanke Sv. Ana je privukla mnoštvo posjetitelja te se pokazala kao prekrasan prostor za brojna turistička događanja, a prijedlog je da se kod crkve održi mali adventski sajam. Grad Đurđevac je pripremio i neke veliki projekte koji čekaju svoje natječaje, kao što je projekt uvođenja kanalizacije, plinifikacije mjesta, uvođenje brzog interneta, izgradnja staze za skijalište – rekao je gradonačelnik.

Nakon svečanosti svi zajedno su obišli prostorije novoga doma, a ovom je prilikom predsjednik vijeća Željko Lacković istaknuo kako je prošlo sigurno 20-tak godina od kada je zadnji put otvoren neki novi objekt za potrebe vatrogasaca.

FOTO: Grad Đurđevac

- Advertisement -

Najnovije objave