Četvrtak, 23. svibnja 2024.

SVEČANO U ĐURĐEVCU Milan Bandić počasni građanin, Peri Toljaku Petrini nagrada za životno djelo

Zlatna plaketa "Sveti Juraj" dodjeljena je Nogometnom klubu Graničar Đurđevac, Kulturno-umjetničkom društvu Petar Preradović Đurđevac i Udruzi vinogradara i voćara Grada Đurđevca.

- Oglas -

Na tradicionalnoj svečanoj sjednici održanoj danas, u četvrtak, u povodu Dana Grada dodijeljena su javna priznanja Grada Đurđevca.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je nagradu za Počasnog građanina Grada Đurđevca, dok je nagrada za životno djelo pripala Peri Toljaku Petrini, doajenu đurđevačkog naivnog slikarstva.

Zlatna plaketa “Sveti Juraj” dodjeljena je Nogometnom klubu Graničar Đurđevac, Kulturno-umjetničkom društvu Petar Preradović Đurđevac i Udruzi vinogradara i voćara Grada Đurđevca.

- Oglas -

Dan grada Đurđevca

Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodjeljena je Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kandučar, članovima Udruge “Sveti Juraj” Robertu Rodmanu i Kreši Vujčiću, Ivanu Kolareviću, koji je u međuvremenu preminuo pa je priznanje primila njegova supruga, te Martinu Švaci i Đuri Jančiju iz Đurđevca.

Obrazloženja ovih priznanja pogledajte OVDJE.

Na svečanoj sjednici okupljenima su se prigodnim riječima obratili saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Đurđevac Željko Lacković, koji je istaknuo da su 90 posto odluka donijeli jednoglasno za ovog mandata, kao i gradonačelnik Hrvoje Janči. On je naglasio da su u prošloj godini proveli ili je u projektu 34 projekta ukupne vrijednosti većoj od 99 milijuna kuna, od čega udio Grada Đurđevca iznosi 23 milijuna kuna.

Dan grada Đurđevca

- Oglas -

Nabrojao je puno toga što su uspjeli napraviti europskim novcima i najavio da će istim tempom nastaviti i dalje raditi na poboljšanju života u Đurđevcu.

Nekoliko prigodnih riječi rekao je i župan Darko Koren te križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Na svečanostima je, među ostalim, bio i umirovljeni general Mladen Markač, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, saborski zastupnik Mladen Mađer, kao i Darko Sobota u ulozi izaslanika premijera i Vlade.

Pero Topljak Petrina uime nagrađenih je zahvalio na priznanjima i nagradu za životno djelo je posvetio obitelji, dok je Bandić rekao: od danas sam Picok!

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti