Utorak, 30. svibnja 2023.

Priča navijača Podravke: mnogi su plakali, grad je gorio, pjevalo se kao nekad…

Dokumentarni film “Ustanite Podravci” obrađuje fenomen praćenja ženskog rukometa u Koprivnici. U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani našli su se sve generacije navijača, igračica, trenera i svih onih kojima je RK Podravka u srcu

Ljubav prema rodnom gradu veća je i ljepša od bilo koje planine. Mnogi su plakali. Grad je gorio, pjevalo se kao nekad. Slavilo se dugo, dugo u sitne sate…. Hvala Koprivnica!

Riječi su to Mateja Perkova, autora dokumentarnog filma “Ustanite Podravci” koji je jučer, u utorak, premijerno prikazan u koprivničkom kinu Velebit. Dokumentarni film “Ustanite Podravci” obrađuje fenomen praćenja ženskog rukometa u Koprivnici.

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani našli su se sve generacije navijača, igračica, trenera i svih onih kojima je RK Podravka u srcu.

Navijanje nije uobičajeno za kino, ali i tome smo svjedočili. Fantastična atmosfera i složili su se svi, odličan dokumentarac, sve su vratili u dane ponosa i slave.

Legende kluba od strane navijača nagrađene su i prigodnim plaketama. Nagrada Podravski ponos iz ruku Mateja Perkova primili su legende kluba Vinko Zember, Anđela Belec Mioč, Ana Samaržija, Biserka Tomašek, Snježana Petika, Vlatka Mihoci, Ljerka Krajnović i navijači, Josip Glavak, Stanko Orlović Paja, Mihael Verčević te posthumno Zdravko Vidas Kizdra i Eduard Perušić.

Nakon filma, ispred kina zapalilo se i nekoliko baklji, kao u dobra stara vremena. Šteta da je rukomet u Koprivnici i atmosfera na tribinama danas takva kakva jest. Zato ovaj dokumentarac ima još i veću vrijednost. Da se nikad ne zaboravi.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti