Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Film ‘Ustanite Podravci’ brojne navijače i igračice Podravke vratilo u dane ponosa i slave

Dokumentarni film “Ustanite Podravci” obrađuje fenomen praćenja ženskog rukometa u Koprivnici

- Oglas -

U koprivničkom kinu Velebit večeras je održana promocija dokumentarnog filma Mateja Perkova “Ustanite Podravci”.

Brojni navijači koprivničke Podravke, ali i igračice, članovi kluba i treneri kroz povijest, kao i današnja ekipa prisjetili su se kako je to sve izgledalo u danima ponosa i slave.

Legende kluba od strane navijača nagrađene su i prigodnim plaketama.

- Oglas -

Dokumentarni film “Ustanite Podravci” obrađuje fenomen praćenja ženskog rukometa u Koprivnici. Ova sjajna priča započela je davne 1955. godine, kada su koprivničke djevojke prvi put zaigrale rukometnom loptom na igralištu pored gimnazije. Igralo se i na gradskom stadionu, a kasnije se čarolija preselila u novoizgrađenu dvoranu u kojoj je Podravka 1996. godine osvojila i Ligu prvakinja.

Uz rukomet su na tribinama odrastale generacije koje su svoje tinejdžerske godine provele mašući crveno-bijelim zastavama i navijajući za Kokice.

“Osim što je RK Podravka kao najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj jedna specifična priča, postoji i ona paralelna, naša priča – priča publike koja ja odrasla uz rukomet. U filmu koji traje čak 85 minuta pojavljuje se 17 sugovornika, među kojima su i rukometašice koje nikad nikome nisu davale intervjue. Ovaj film nije samo nostalgični pogled u prošlost – on je i vrijedan dokument našeg grada, entuzijastični pokušaj očuvanja kulturno – sportske baštine. Također ima i veliku etnološku vrijednost jer obrađuje folklor i običaje kojih su u našem gradu zauvijek nestali”, istaknuo je autor filma Matej Perkov.

Foto: Luka Krušec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti