Petak, 29. rujna 2023.

FOTO Za najmlađe posjetitelje Šoderice opremljena su dva nova igrališta

Vrijednost opreme iznosi 330.980,00 kn s PDV-om. Od igrala postavljene su kućice s toboganom i penjalicom, njihalice na oprugama, ljuljačke, dvostruke klackalice i penjalice

- Advertisement -

Projekt “Promicanja održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad” se provodi na Turističko-rekreacijskom centru Šoderica, uz jezero Šoderica, koje je dio regionalnog parka Mura-Drava i dio mreže Natura 2000.

Cilj projekta je valorizirati prirodnu baštinu na području općine Legrad na održiv način radi doprinosa društveno-gospodarskom razvoju, povećanju broja posjetitelja i atraktivnosti područja prirodne baštine te uspostave sustava upravljanja posjetiteljima.

Eu projekt sufinaciranje Općina Legrad

- Advertisement -

Završene aktivnosti na projektu su izgradnja šetnice uz jezero Šoderica u dužini od 1,5 kilometara uz koju je postavljena javna rasvjeta te klupe i koševi za smeće. Za prijevoz posjetitelja izvršena je nabava 10 električnih bicikala koje se može unajmiti u Općini Legrad te je izvršena nabava jednog hibridnog vozila koji će služiti za prijevoz posjetitelja od Šoderice do ostalih odredišta prirodne baštine općine Legrad.

Za najmlađe posjetitelje Šoderice, u sklopu projekta, opremljena su dva nova igrališta. Opremanje igrališta i montažu sprava izvršio je Trgovački obrt Bobica iz Dugog Sela.

Vrijednost opreme iznosi 330.980,00 kn s PDV-om. Od igrala postavljene su kućice s toboganom i penjalicom, njihalice na oprugama, ljuljačke, dvostruke klackalice i penjalice.

Dječje igralište na Šoderici

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojeg Općina Legrad provodi u partnerstvu s PORA-om, Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije. Njegova sveukupna vrijednost iznosi 4.839.671,00 kn.

- Advertisement -

Dječje igralište na Šoderici Dječje igralište na Šoderici Dječje igralište na Šoderici Dječje igralište na Šoderici

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti