1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

Iznimno talentirana rumunjska rukometašica nova je akvizicija Podravke Vegete

Igra na poziciji lijevog vanjskog i u ovom trenutku je igračica rumunjskog CSM Bucuresti. Osvajačica je više trofeja, a među njima i Lige prvakinja

Preporučujemo

Koprivnički rukometni klub polako slaže igračku križaljku za iduću sezonu. Nova igračica Podravke Vegete je Bianca Maria Bazaliu, mlada rumunjska reprezentativka u dobi od 23 godine. Igra na poziciji lijevog vanjskog i u ovom trenutku je igračica rumunjskog CSM Bucuresti.

Prvi profesionalni klub Bianci je bio u rodnom gradu, LPS Slatina. Nakon toga je pet sezona provela u CSM Bucuresti. Jednu sezonu zaigrala je za Brasov i nakon toga se 2020. godine ponovno priključila rumunjskom timu u kojem je provela najveći dio svoje sportske karijere.

S jednim od najboljih rumunjskih klubova, koji vrlo dobro kotira na europskoj rukometnoj mapi, CSM Bucuresti, osvojila je Ligu prvakinja 2016., dok su 2017. i 2018. u ovom elitnom natjecanju osvojili treće mjesto. Također je osvajačica zlatne medalje na vrlo jakom turniru sponzoriranom od strane IHF-a koji se pod njihovim pokroviteljstvom održava svake godine u Bukureštu i gdje nastupaju najelitniji europski klubovi.

Ova je mlada talentirana igračica na juniorskom Svjetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju 2014. godine gdje je ponijela i titulu drugog najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva te ALL star titulu kao najbolja lijeva vanjska igračica prvenstva. Vrijedi spomenuti kako se Bianca nalazi i na sedmom mjestu strijelaca jake Lige Florilor gdje stoji uz bok velikim imenima ženskog rukometa.

Od ostalih nagrada, titulu počasne građanke dobila je u svom rodnom gradu Slatini za 2014. godinu, dok je istom titulom počašćena i u Bukureštu 2016. godine.

Najnovije objave